A Szikra Galéria képzőművészeti pályázatot hirdet

Elképzelt jelen

CÍMMEL, A KORTÁRS MŰVÉSZET TÁMOGATÁSA CÉLJÁBÓL

A pályázat célja

A Szikra Galéria, megnyitásának ötödik évfordulója alkalmából, a kortárs képzőművészet támogatása céljából pályázatot ír ki a felnőtt korosztály számára.

A pályázat témája

ELKÉPZELT JELEN – Kortárs képzőművészek bemutatkozása

 A pályázaton részt vehetnek azok a felnőtt képzőművészek, akik szakirányú képzésben részesültek és/vagy legalább egy önálló, vagy csoportos kiállításuk már volt.

Pályaművek benyújtásának általános feltételei

Benyújthatók festmények, melyek mérete nem haladja meg a 120×100 cm-t. Egy pályázó egy alkotással indulhat. A műveket kiállításra alkalmas (felfüggesztésre előkészített) állapotban kell beadni.

Az alkotás hátoldalán feltétlenül szerepeljen a pályázó neve, címe és elérhetősége (e-mail, telefon), valamint a pályamű adatai (cím, méret, technika, keletkezési év).

A jelentkezéshez szükséges a szakmai életrajz, valamint az alkotás JPG formátumú fotója is.

Pályaművek elbírálása

A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri értékeli két lépcsőben:

  1. Az előzsűrizéshez az info@szikragaleria.hu címre kérjük elküldeni a pályamű nagy felbontású, JPG formátumú fotóját, valamint a pályázó szakmai önéletrajzát. Kérjük megjelölni az alkotás címét, méretét, az alkalmazott technikát és keletkezésének évét is. Ennek határideje 2018. március 31.
  2. A zsűri 2018. április 15-ig dönt a kiválasztott alkotásokról, melyről a jelentkezőket e-mail-ben tájékoztatjuk. Az így beválogatott és a zsűri elé kerülő pályaművek beérkezési határideje 2017. május 5., helye Szikra Galéria, 5100 Jászberény, Rákóczi út 40. Az alkotásokat a képtár nyitvatartási idejében, keddtől szombatig, 13-17 óráig személyes átadással fogadjuk.

Pályaművek díjazása

A zsűri döntése alapján a Galéria Nagydíj (150 000 Ft), a Zsűri Különdíja (100 000 Ft) Jászberény Város Különdíja (50 000 Ft) és a Czinege házaspár Különdíja (100 000 Ft) kerül odaítélésre.

A díjazott és a zsűri által kiválasztott alkotások időszaki (2018.08.15-ig) és várhatóan kamara kiállításon (ennek időtartamát később határozzuk meg) bemutatásra kerülnek a Galériában. Erről előzetesen e-mail – ben tájékoztatjuk a pályázókat.

Eredményhirdetés

Az eredményhirdetésre a Múzeumok nappala és éjszakája program keretében, a Szikra Galériában 2018. 06. 16-án kerül sor.

A pályaművek elszállítása

A pályaművek elszállítása a pályázók feladata, a határidő 2018.08.31. Amennyiben az alkotás kamara kiállításra kerül, egyeztetünk a pályázóval.

 Pályázattal kapcsolatos információ

info@szikragaleria.hu