A Szikra Galéria képzőművészeti pályázatot hirdet

Élmények

CÍMMEL, A KORTÁRS MŰVÉSZET TÁMOGATÁSA CÉLJÁBÓL

A pályázat célja

A Szikra Galéria – most már hagyománnyá válóan – elsősorban a jászsági kötődésű kortárs festészet támogatása céljából pályázatot ír ki a felnőtt korosztály számára.

A pályázat témája

ÉLMÉNYEK – Kortárs képzőművészek bemutatkozása

 A pályázaton részt vehetnek azok a JÁSZSÁGHOZ KÖTŐDŐ felnőtt képzőművészek, akik jelenleg is itt alkotnak, vagy itt születtek/éltek, de életüket már máshol folytatják, szakirányú képzésben részesültek és/vagy legalább egy önálló, vagy csoportos kiállításuk már volt.

Pályaművek benyújtásának általános feltételei

Benyújthatók kizárólag festmények, melyek mérete nem haladja meg a 120×100 cm-t. Egy pályázó egy alkotással indulhat. A műveket kiállításra alkalmas (felfüggesztésre előkészített) állapotban kell beadni.

Az alkotás hátoldalán feltétlenül szerepeljen a pályázó neve, címe és elérhetősége (e-mail, telefon), valamint a pályamű adatai (cím, méret, technika, keletkezési év).

A jelentkezéshez szükséges a szakmai életrajz, valamint az alkotás JPG formátumú fotója is.

Pályaművek elbírálása

A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri értékeli két lépcsőben:

  1. Az előzsűrizéshez az info@szikragaleria.hu címre kérjük elküldeni a pályamű nagy felbontású, JPG formátumú fotóját, valamint a pályázó szakmai önéletrajzát. Kérjük megjelölni az alkotás címét, méretét, az alkalmazott technikát és keletkezésének évét is. Ennek határideje 2019. július 10.
  2. A zsűri 2019. augusztus 10-ig dönt a kiválasztott alkotásokról, melyről a jelentkezőket e-mail-ben tájékoztatjuk. Az így beválogatott és a zsűri elé kerülő pályaművek beérkezési határideje 2019. szeptember 5., helye Szikra Galéria, 5100 Jászberény, Rákóczi út 40. Az alkotásokat a képtár nyitvatartási idejében, keddtől szombatig, 13-17 óráig kizárólag személyes átadással fogadjuk.

Pályaművek díjazása

A zsűri döntése alapján a Galéria Nagydíj (150 000 Ft), Jászberény Város Különdíja (50 000 Ft) és a Czinege házaspár Különdíja (100 000 Ft) kerül odaítélésre.

A díjazott, valamint a zsűri által kiválasztott alkotások időszaki kiállítás keretében – kapcsolódva A Magyar Festészet Napja (10.18.) eseményhez is – bemutatásra kerülnek (2019.10.15-2019.11.15.) a Galériában. Erről előzetesen e-mail-ben tájékoztatjuk az érintetteket.

Eredményhirdetés

Az eredményhirdetésre 2019. október 15-én a Szikra Galériában kerül sor a kiállítás megnyitásának keretében.

A pályaművek elszállítása

A pályaművek elszállítása a pályázók feladata, a határidő 2019.11.30.

 Pályázattal kapcsolatos információ

info@szikragaleria.hu