A hónap műtárgya

2022. június

Soós Andrea: Bartók

vászon-print-olaj, 100×50 CM

             

soosandrea_bartok_kicsi


 

Soós Andrea, képző- és iparművész 1971-ben született Jászberényben. A Lehel Vezér Gimnáziumban érettségizett, sokoldalú érdeklődése és tehetsége korán megmutatkozott. A matematika versenyek és a kedvelt  idegen nyelvek mellett végül a kreatív, művészi, alkotói pálya mellett döntött.

Németországban, a mainz-i Johannes Gutenberg Egyetemen szerzett képzőművészeti diplomát 1998-ban.

Rajztudásában a mai napig meghatározó tapasztalatait B. Jánosi Gyöngyi kezei alatt szerezte.

A kreatív alkotó munkában nem ismer határokat. Foglalkozik grafikával (grafikai tervezéssel és kivitelezéssel), fotózással, egyedi ékszerek tervezésével és készítésével, webdesign-nal, kisfilmek készítésével,  2014. óta a vetített színházi látványvilággal.

Június hónap műtárgyaként BARTÓK c. alkotását ajánljuk az érdeklődők figyelmébe. A kép az Életutak festménysorozat része. Bartók Béla több arca egy időben, egy rá jellemző térben látható, életének különböző szakaszaiból kiragadott pillanatokban, önmagával egy társaságba rendezve. Ez a szürreális elképzelés és megvalósítás egyszerre elgondolkodtató, megmosolyogtató!

A megvalósítás és a kivitelezés egyszerre modern és klasszikus. A személyessége, a humora, a figurális ábrázolás, az ismerős életszituációk nemcsak műkedvelők részére teszik élvezetessé, hogy a képben elmerüljenek. A néző számára élményt nyújtva gondolatokat ébreszt, emlékeket, érzéseket idéz fel, elvarázsol, értéket ad.

A festményt június 1-jén, szerdán 17:00 órakor az alkotó, Soós Andrea mutatja be.

A rendezvény programja:

  1. Zene: a Palotásy János Zeneiskola növendékei
  2. A festményt bemutatja: Soós Andrea
  3. Kötetlen beszélgetés a képzőművész pályájáról, alkotásairól a jelenlévő vendégekkel

Ezt követően a festmény június végéig tekinthető meg a képtár nyitvatartási idejében.


 

<< 2022. május 2022. július>>