A hónap műtárgya

2023. március

Kerekné Mihalik Judit: Álomlátó

 akril 70×50

   

Kerekne_Mihalik_Judit_Alomlato_akril_70x50_2018_kicsi


 

Kerekné Mihalik Judit felsőfokú tanulmányait a szegedi egyetemen végezte, ahol 2003-ban matematika-rajz szakos tanári diplomát szerezett. 2007-ben ugyanitt elvégezte matematikából a kiegészítő egyetemi szakot.

Pedagógiai pályáját fontosnak tartotta, ezért a tanításon túl kézműves foglalkozásokat és nyári alkotótáborokat is szervezett  gyerekeknek.

2005-től 2014-ig tagja volt a fiatal képzőművészekből álló jászberényi Hamza Studionak, akikkel közösen többször is részt vett csoportos kiállításokon.

2014-től 2018-ig a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria szakmai munkatársa volt, rendezvényszervezőként és múzeumi pedagógusként dolgozott.

2014-től 2017-ig a jászberényi Jövőkép Alkotók Egyesületének alkotó tagja és alelnöke volt.

2018–tól  2021-ig Jászfényszarun rajz szakos tanárként tanított.

Jelenleg egyéni vállalkozóként matematikát tanít magántanárként, valamint rajzszakköröket és művészetterápiás foglalkozásokat tart Gyöngyösön és Jászberényben.

Gyöngyösön a Menthal Studióban tevékenykedik, ahol fejlesztő tanárok és pszichológusok foglalkoznak a gyerekekkel. Jászberényben a Ramadasa Bőség és Jóga Studio csapatához csatlakozott, ahol gyerekeknek rajzszakkört, felnőtteknek művészetterápiás foglalkozást tart. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Jászberényi Tagintézményének munkatársaként művészetterápiás tehetséggondozó csoportokat vezet Jászberényben és Jászárokszálláson. A Katarzisz Komplex Művészetterápia harmadéves hallgatójaként művészetterápiát tanul a budapesti Lelki Egészségvédő Alapítványnál. Múlt évben megkapta a csoportok vezetésére jogosító tanúsítványt.

Most, a tanulás mellett kevesebb ideje jut alkotói tevékenységre, de 2022. nyarán azért volt egy önálló kiállítása LEZÁRÁS címmel. 1998-tól kiállító művész. Csoportos kiállításokon vett részt Gyöngyösön, Atkáron, Jászberényben, Jászfényszarun, Nagykátán, Jászárokszálláson, Szegeden, Nagytapolcsányban (Szlovákia), Tornabarakonyban és volt jó néhány egyéni kiállítása is.

A Szikra Galéria lehetőségeihez képest bemutatja kortárs alkotók munkáit is. Ezért hirdette meg korábban évről évre a Galéria Pályázatot. 2018-ban a zsűri különdíját Kerekné Mihalik Judit ÁLOMLÁTÓ című festménye kapta. Március hónap műtárgyaként ezt az alkotást ajánljuk az érdeklődők figyelmébe.

A festményt március 8-án, szerdán 17:00 órakor az alkotó, Kerekné Mihalik Judit művésztanár mutatja be.

A rendezvény programja:

  1. Zene:Palotásy János Zeneiskola
  2. A festményt bemutatja: Kerekné Mihalik Judit
  3. Kötetlen beszélgetés a művésszel életéről, pályájáról, alkotásairól és a jelenlévő képzőművészetet kedvelő vendégekkel.

Ezt követően a festmény március végéig tekinthető meg a Galéria nyitvatartási idejében.

<< 2023. február 2023. április>>