Sajtó

A Szikra Galéria a médiában

EMLÉKKÉPEK A BOLDOG BÉKEIDŐKBŐL JÁSZBERÉNYBEN

hirado.hu | 2014.06.13. 19:25

Zagyvaparti öreg házak kép

Azok a boldog békeidők címmel az 1867 és 1914 közötti évekből idéznek fel emlékképeket szombaton, június 14-én, a Múzeumok éjszakáján két múzeum és egy galéria együttműködésével Jászberényben.

Bővebben

„TINI” TÁRLAT A SZIKRA GALÉRIÁBAN

jaszberenyonline.hu | 2014.05.2. 21:08

Tini tárlat

Ez esetben ez a jelző nem a Hamza stúdió 15. születésnapján kiállító alkotókra vonatkozik, pedig ha nagyon rigorózusak lennénk, akkor sem lehetne őket középkorúaknak nevezni. Maga a stúdió lett tizenöt éves. Valamikor a kezdetekkor volt egy tucat friss diplomás képzőművészettel foglalkozó fiatal és a Hamza múzeum akkori igazgatója B. Jánosi Gyöngyi, akik most már tudjuk, évtizedes „alkut” kötöttek.

Bővebben

MEGNYÍLT A SZIKRA GALÉRIA

jttv.hu | 2013.06.22. 13:17

Megnyitó

Június 15-e, szombat a jászsági képzőművészet és festészet történetének egyik legfontosabb újkori dátuma lesz a jövőben, hiszen e napon adták át a Szikra család magángalériáját. Az új exkluzív kulturális tér igazi hiánypótlás, melyben a térség legkvalifikáltabb gyűjteményét tekinthetik meg az odalátogatók.

Bővebben

CSODÁLATRA MÉLTÓ: HAZÁNK VILÁGSZÍNVONALÚ KINCSEKET REJT

szoljon.hu | 2013.06.19. 19:05

Megnyitó

Hazánk festészete egy olyan különleges képzőművészeti kincs, amelyről jóval kevesebb szó esik, mint amennyit megérdemelne. Legalább is eddig ez így volt. A hét végén azonban Szikra István magángyűjteményéből összeállított állandó kiállítás jött létre Jászberényben, amely szándékai szerint épp ezt a kincset mutatja be a nagyközönségnek.

Bővebben